Fekete erdő torta
Fekete erdő torta
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 6 db tojás
- 6 kávéskanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- 2 tk kakaó
Meggyes töltelék
- 3 dl meggylé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor
- 20 dkg meggybefőtt
- tejszínízű habpor pótló
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és az alapot ebbe sütjük meg. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. A tejszínhabpótló port a tejjel, zselatinnal, cukorral kemény habbá verjük. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. A 3 piskóta kerül a tetejére, és díszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, közepére csoki reszeléket szórhatunk
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept