Főzött, sajtkrémes pogácsa

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Főzött, sajtkrémes pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 8 dkg trappista sajt
  • 2 dl tej
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db nagyobb tojás.

Sajtkrém

  • 1 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a Vénusz sütőmargarinnal forrásig hevítjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd habverővel simára főzzük. Addig kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hűlni hagyjuk. Míg hűl a massza, addig lereszeljük a sajtot. Ha kissé kihűlt, beleütünk egyenként 3 tojást, és nagyon simává kidolgozzuk, végül belekeverjük a reszelt sajtot is. Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal, diónyi gömböket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben megnőnek. Lekenjük tojással. Előmelegített sütőben, 175 C-on, pirosra sütjük, kb. 15-20 perc alatt. A pogácsákat hűlni hagyjuk. A sajtkrémhez a tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sajtot. Lassú tűzön, sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, 5 dkg Vénusz sütőmargarinnal habosra keverjük a krémet. Ezzel töltjük meg a pogácsákat, majd reszelt sajttal díszítjük.

Ezt is szeretjük