Sajtos-tejfölös lángos

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

7 divatos farmer, amit 6 ezer forint alatt szerezhetsz be tavaszra: nőies és menő fazonok töredék áron »

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos-tejfölös lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál Vénusz étolaj
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, és a vizet meglangyosítani. Egy pohárba beletenni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt, és felönteni 1 dl tejjel. Lefedni és addig várni míg felfut.

Egy tálba beletenni a lisztet, és a sót majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni és ebbe tenni a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, és egy kevés langyos vizet. Elkezdeni összekeverni és a vizet apránként adni hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tenni és kb. félóra hosszat így keleszteni. Ezután egy tálcát beolajozni, és olajos kézzel kis halmokat szaggatni a tésztából. A tálcára kicsit távolabb tegyük egymástól. Konyharuhával letakarni, majd így keleszteni tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták, (kb. 30 perc) akkor ellehet kezdeni sütni.

Egy serpenyőbe bőséges Vénusz étolajat önteni, jól felmelegíteni, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezni. Mindkét oldalát szép pirosra sütni. Lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni, hogy a maradék olajat is felszívja.

Tálaláskor sózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni.

Ezt is szeretjük