Sajtos-tejfölös lángos

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos-tejfölös lángos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál Vénusz étolaj
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, és a vizet meglangyosítani. Egy pohárba beletenni a cukrot, majd belemorzsolni az élesztőt, és felönteni 1 dl tejjel. Lefedni és addig várni míg felfut.

Egy tálba beletenni a lisztet, és a sót majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni és ebbe tenni a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, és egy kevés langyos vizet. Elkezdeni összekeverni és a vizet apránként adni hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tenni és kb. félóra hosszat így keleszteni. Ezután egy tálcát beolajozni, és olajos kézzel kis halmokat szaggatni a tésztából. A tálcára kicsit távolabb tegyük egymástól. Konyharuhával letakarni, majd így keleszteni tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták, (kb. 30 perc) akkor ellehet kezdeni sütni.

Egy serpenyőbe bőséges Vénusz étolajat önteni, jól felmelegíteni, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezni. Mindkét oldalát szép pirosra sütni. Lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni, hogy a maradék olajat is felszívja.

Tálaláskor sózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni.

Ezt is szeretjük