Medvehagymás-kolbászos muffin

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Medvehagymás-kolbászos muffin

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 cs medvehagyma
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt felkarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.

Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.

Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.

A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni.

A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük