Medvehagymás-kolbászos muffin
Medvehagymás-kolbászos muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 cs medvehagyma
- 1 dl Vénusz étolaj
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- sajt
Elkészítés:
A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt felkarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.
Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.
A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni.
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept