Triplán csokis sajttorta
Triplán csokis sajttorta
Hozzávalók 12 személyre
- 25 dkg csokis keksz
- 6 evőkanál Vénusz sütőmargarin
- 90 dkg mascarpone
- 30 dkg cukor
- fél kávéskanál só
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 20 dkg olvasztott félédes csoki
Elkészítés:
A kekszet addig aprítjuk, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Ezután az olvasztott Vénusz sütőmargarinnal összedolgozzuk, majd egy 23 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben jó közepes lánggal (190°C) 10 perc alatt elősütjük.
Most a mascarponet töltjük a turmixba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, és habosra keverjük. A tojásokat egyenként beleütve tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az olvasztott csokoládét. Ezután az elősütött tésztára öntjük.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (150°C) 1 óra 10 percen át sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük. Ekkor a sütőt elzárjuk, a tortáról a fóliát leemeljük, de a tésztát a zárt sütőben hagyjuk kihűlni.
Egy éjjelen át letakarva, a hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, majd a tetejére - körbe ujjnyi széles sávot szabadon hagyva - olvasztott csokoládét simítunk, majd dermedni hagyjuk.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, és 1-1 kanálka tejszínhabbal megkoronázzuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept