Triplán csokis sajttorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Triplán csokis sajttorta

Hozzávalók 12 személyre

  • 25 dkg csokis keksz
  • 6 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 90 dkg mascarpone
  • 30 dkg cukor
  • fél kávéskanál só
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg olvasztott félédes csoki

Elkészítés:

A kekszet addig aprítjuk, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Ezután az olvasztott Vénusz sütőmargarinnal összedolgozzuk, majd egy 23 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben jó közepes lánggal (190°C) 10 perc alatt elősütjük.

Most a mascarponet töltjük a turmixba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, és habosra keverjük. A tojásokat egyenként beleütve tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az olvasztott csokoládét. Ezután az elősütött tésztára öntjük.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (150°C) 1 óra 10 percen át sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük. Ekkor a sütőt elzárjuk, a tortáról a fóliát leemeljük, de a tésztát a zárt sütőben hagyjuk kihűlni.

Egy éjjelen át letakarva, a hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, majd a tetejére - körbe ujjnyi széles sávot szabadon hagyva - olvasztott csokoládét simítunk, majd dermedni hagyjuk.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, és 1-1 kanálka tejszínhabbal megkoronázzuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük