Triplán csokis sajttorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Triplán csokis sajttorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 25 dkg csokis keksz
  • 6 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 90 dkg mascarpone
  • 30 dkg cukor
  • fél kávéskanál só
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg olvasztott félédes csoki
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet addig aprítjuk, amíg finom morzsa nem lesz belőle. Ezután az olvasztott Vénusz sütőmargarinnal összedolgozzuk, majd egy 23 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben jó közepes lánggal (190°C) 10 perc alatt elősütjük.

Most a mascarponet töltjük a turmixba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, és habosra keverjük. A tojásokat egyenként beleütve tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az olvasztott csokoládét. Ezután az elősütött tésztára öntjük.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (150°C) 1 óra 10 percen át sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük. Ekkor a sütőt elzárjuk, a tortáról a fóliát leemeljük, de a tésztát a zárt sütőben hagyjuk kihűlni.

Egy éjjelen át letakarva, a hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a tortaforma mentén, majd a tetejére - körbe ujjnyi széles sávot szabadon hagyva - olvasztott csokoládét simítunk, majd dermedni hagyjuk.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, és 1-1 kanálka tejszínhabbal megkoronázzuk.

1
2
Ezt is szeretjük