Ananász torta
Ananász torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
Krém
- 2 csapott evőkanál liszt
- 20 dkg. cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 15 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 dl tejszín
- 1 doboz ananász konzerv vagy 30 dkg málna (lehet mélyhűtött is)
Elkészítés:
Tészta: A tojásból, lisztből és cukorból 2 db kör alakú piskótát sütök a szokásos módon.
Krém: 3 tojás sárgáját kikeverem 20 dkg cukorral, 2 csapott evőkanál liszttel, 2 cs. vaníliás cukorral, 2 dl tejjel.
Ezt lassú tűzőn sűrűre főzőm.
Ha félig kihűlt hozzákeverem a 15 dkg Vénusz sütőmargarint, ha teljesen kihűlt 4-5 szelet apróra vágott ananászt.
A 6 dl tejszínt kemény habbá verem, ennek felét a kihűlt alapkrémhez keverem és ezzel kell megtölteni a kész piskótát. (A kész piskótákat keresztbe ketté vágom, így 4 lapom lesz).
A megmaradt habbal kell bevonni a torta külső részét.
Elkészítési idő: egy óra
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept