Diétás Diócsoda

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diétás Diócsoda

Hozzávalók 2 személyre:

Tészta

  • 3 db tojás
  • 3 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 2 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál xilit
  • 1,5 evőkanál kefír
  • 1/2 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 4 dkg dió
  • 1,5 evőkanál zabkorpa
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 db kávétejszín
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin

Mázhoz

  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2-3 evőkanál holland kakaópor
  • 1-2 evőkanál xilit
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a xilittel, valamint az olvasztott Vénusz sütőmargarinnal és a kefírrel.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy másik tálba, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás-vajas keverékhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük.
Egy tortaformába öntjük, és megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).
Közben a diós tölteléket elkészítjük. Ledaráljuk a diót a xilittel, majd hozzámorzsoljuk a Vénusz sütőmargarint, és beleöntjük a 2 kis kávétejszínt, valamint a zabkorpát is hozzáadjuk, és felfőzzük a mikróban, hogy krémes állagú legyen.
Amikor kisült a tésztánk, egy tetszőleges süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és attól függően, hogy hány réteget szeretnénk, elvágjuk keresztbe a korongokat (én 3 rétegűt készítettem).
A korongokat megkenjük a töltelékkel és összeragasztjuk őket.
Ezután elkészítjük a csokoládémázat úgy, hogy a Vénusz sütőmargarint megolvasztjuk, beletesszük a xilitet és a kakaóport (sűrűn folyó mázat kell hogy kapjunk).
A töltött korongok oldalát beleforgatjuk a csokimázba, a tetejüket pedig díszítjük vele nyomózsák segítségével. A tetejükre egy fél szem diót rakunk, és lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.

Ezt is szeretjük