Tejszelet

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszelet

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 8 dkg olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • Vénusz sütőmargarin és liszt a tepsi kikenéséhez
  • _Krém_
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 4-5 csomag vaníliás cukor
  • 3,75 dl tej
  • 3,75 dkg (1,5 cs) zselatinpor
  • 8 dl tejszín

Máz

  • 25 dkg ét- és tejtortabevonó
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
Recept idők

Elkészítés:

1.A tojások sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. 6 evőkanál vizet és a puha Vénusz sütőmargarint hozzáadjuk, és pár percig tovább habosítjuk.
2.A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel elvegyítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
3.A fehérjéket kemény habbá felverjük, és óvatosan, kis adagokban a masszához keverjük.
4.A massza felét kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik felét ugyanígy.
5.Amíg a tészta hűl, a krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve, felforraljuk. A zselatint is belekeverjük, kis lángon a zselatin olvadásáig főzzük. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos, zselatinos tejet belecsorgatjuk.
6.Amíg a krém meg nem köt, rásimítjuk az egyik tésztára, tetejére illesztjük a másik lapot úgy, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk.
7.A csokoládét a Vénusz sütőmargarinnal megolvasztjuk, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
8.Hideg helyre tesszük legalább 1,5-2 órára. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezt is szeretjük