Sajtos tallér

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos tallér

Hozzávalók 12 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 250 g Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg sajt lereszelve
  • 1 db tojás
  • 4,5 dl tejföl
  • csipet sütőpor
  • 1 csapott evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, a tejfölt, a sajtot, a sót, és tésztává gyúrjuk.
Kis galacsinokat, kb. 2 cm átmérőjűt gyúrunk belőle. Több tálba szétosztjuk, hűtőbe tesszük. Mindig csak azt a tálat vesszük elő amelyikből éppen felhasználjuk a kis golyókat.
A kekszsütőt a gázra tesszük, felmelegítjük. Közben időnként megforgatjuk, hogy mindkét oldala felmelegedjen.
2, vagy 3 gombócot beleteszünk, a tetejét rányomjuk, várunk 5 másodpercig, majd megfordítjuk a sütőt. Várunk két másodpercet és egy tálba öntjük a kekszet. Ha nem esik ki magától egy lapáttal felpiszkáljuk, hogy kiessen a sütőből.

Ezt is szeretjük