Sajtos tallér

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos tallér

Hozzávalók 12 személyre:

  • 75 dkg liszt
  • 250 g Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg sajt lereszelve
  • 1 db tojás
  • 4,5 dl tejföl
  • csipet sütőpor
  • 1 csapott evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tojást, a tejfölt, a sajtot, a sót, és tésztává gyúrjuk.
Kis galacsinokat, kb. 2 cm átmérőjűt gyúrunk belőle. Több tálba szétosztjuk, hűtőbe tesszük. Mindig csak azt a tálat vesszük elő amelyikből éppen felhasználjuk a kis golyókat.
A kekszsütőt a gázra tesszük, felmelegítjük. Közben időnként megforgatjuk, hogy mindkét oldala felmelegedjen.
2, vagy 3 gombócot beleteszünk, a tetejét rányomjuk, várunk 5 másodpercig, majd megfordítjuk a sütőt. Várunk két másodpercet és egy tálba öntjük a kekszet. Ha nem esik ki magától egy lapáttal felpiszkáljuk, hogy kiessen a sütőből.

Ezt is szeretjük