Almás piskóta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Almás piskóta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg alma
  • 6 db tojás
  • 35 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 eőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre.
Egy tepsit vajazz, majd lisztezz ki, az aljára szórj egy kis zsemlemorzsát és cukorot, majd fektesd bele a hámozott almaszeleteket.
A tojássárgákat keverd ki 2 dl vízzel és a cukorral. A fehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sárgájába, add hozzá apránként a lisztet és a sütőport.
A masszát válaszd ketté, az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport. Ezt öntsd rá az almakarikákra, majd öntsd a tetejére a sárga masszát is. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig.
Ha elkészült, óvatosan borítsd rá egy tálcára vagy sütőpapírra, hogy az almás része kerüljön fölülre.

Ezt is szeretjük