Finom túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finom túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztaalap

  • 1 tojás
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 12,5dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25dkg liszt
  • 3/4 sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 50 dkg áttört túró
  • 10dkg liszt
  • 1/2 l tej
  • 18 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 biocitromhéj reszelt /ízlés szerint/
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Tésztaalap:a Vénusz sütőmargarint, cukrot, tojást összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és összegyúrjuk. A tésztaalappal a tortaformát /felül 30 cm alul 26cm átmérőjű teflonos/ kibéleljük.
Töltelék: A túrót, lisztet, tejet összekeverjük és 1/2 órát pihentetjük. A cukrot a tojások sárgáját, citromhéjat és a citromlét habosra keverjük. A tojásfehérjét felkeverjük habnak. Ezután az egészet lazán összekeverjük és megtöltjük a tortaformába előkészített tésztát.
Sütés: 170 C°-on 50-60 percig. Sütés közben 1/2 óra múlva kivesszük a sütőből és a tölteléket a sütőforma tetejénél vízszentesen kb. 1 cm mélyen körbevágjuk /ezáltal a töltelék teljes sütés után vízszintes lesz/. Visszatesszük a sütőbe és tovább sütjük.
Ha kész kivesszük a sütőből és ráteszünk egy sütőrácsot majd megfordítjuk, /ezáltal a teteje mintás lesz/ Ha már nem forró levesszük a tortaformát és tortatálcára fordítjuk és szeletelhetjük!
MEGÉRI MEGSÜTNI JÓ ÉTVÁGYAT!

Ezt is szeretjük