Alakbarát zabfalat

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alakbarát zabfalat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt (igény szerint lehet teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál (nád)cukor/méz (attól függően változhat, ki mennyire édesszájú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • tej (amennyit felvesz úgy, hogy még van tartása)
  • citromhéjjal megbolondítható
Recept idők

Elkészítés:

- A sütőt előmelegítjük 180-200°C-ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, sütőpor, cukor) majd hozzáadjuk a puha Vénusz sütőmargarint (ezért érdemes egy jó órával korábban kivenni a hűtőből vagy kicsit megmelegíteni mikróban) és a tojásokat.
- Ehhez adjuk a tejet, mégpedig annyit, hogy állagát tekintve ne essen szét, ne legyen túl folyós.
- Ekkor érdemes egy pár percet pihentetni a masszánkat, míg a zabpelyhek megszívják magukat. Itt még nyugodtan korrigálhatunk, ha szükséges kipótoljuk tejjel vagy ha túlságosan folyik, zabpehellyel.
- A lényeg, hogy a rendelkezésünkre álló anyagból kis gömböcöket, golyócskákat tudjunk formázni, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk, majd egy kanál segítségével kicsit lelapogatunk.
- Bedugjuk az előmelegített sütőbe és 180°C-on sütjük, amíg aranybarna zabfalatokat kapunk. (15-20perc, sütőtől függően).

Ez egy egészséges nasi, ami fogyókúrákba is bűntudat nélkül beillik, de mindenekelőtt finom, és akkor a zab jótékony hatásairól még nem is esett szó. Az első sütést másnap meg kellett ismételnem, akkora sikere volt:)
Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük