Alakbarát zabfalat

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt (igény szerint lehet teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál (nád)cukor/méz (attól függően változhat, ki mennyire édesszájú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • tej (amennyit felvesz úgy, hogy még van tartása)
  • citromhéjjal megbolondítható
Recept idők

Elkészítés:

- A sütőt előmelegítjük 180-200°C-ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, sütőpor, cukor) majd hozzáadjuk a puha Vénusz sütőmargarint (ezért érdemes egy jó órával korábban kivenni a hűtőből vagy kicsit megmelegíteni mikróban) és a tojásokat.
- Ehhez adjuk a tejet, mégpedig annyit, hogy állagát tekintve ne essen szét, ne legyen túl folyós.
- Ekkor érdemes egy pár percet pihentetni a masszánkat, míg a zabpelyhek megszívják magukat. Itt még nyugodtan korrigálhatunk, ha szükséges kipótoljuk tejjel vagy ha túlságosan folyik, zabpehellyel.
- A lényeg, hogy a rendelkezésünkre álló anyagból kis gömböcöket, golyócskákat tudjunk formázni, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk, majd egy kanál segítségével kicsit lelapogatunk.
- Bedugjuk az előmelegített sütőbe és 180°C-on sütjük, amíg aranybarna zabfalatokat kapunk. (15-20perc, sütőtől függően).

Ez egy egészséges nasi, ami fogyókúrákba is bűntudat nélkül beillik, de mindenekelőtt finom, és akkor a zab jótékony hatásairól még nem is esett szó. Az első sütést másnap meg kellett ismételnem, akkora sikere volt:)
Jó étvágyat hozzá!

Blog.hu ajánló