Alakbarát zabfalat

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alakbarát zabfalat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt (igény szerint lehet teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál (nád)cukor/méz (attól függően változhat, ki mennyire édesszájú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • tej (amennyit felvesz úgy, hogy még van tartása)
  • citromhéjjal megbolondítható
Recept idők

Elkészítés:

- A sütőt előmelegítjük 180-200°C-ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, sütőpor, cukor) majd hozzáadjuk a puha Vénusz sütőmargarint (ezért érdemes egy jó órával korábban kivenni a hűtőből vagy kicsit megmelegíteni mikróban) és a tojásokat.
- Ehhez adjuk a tejet, mégpedig annyit, hogy állagát tekintve ne essen szét, ne legyen túl folyós.
- Ekkor érdemes egy pár percet pihentetni a masszánkat, míg a zabpelyhek megszívják magukat. Itt még nyugodtan korrigálhatunk, ha szükséges kipótoljuk tejjel vagy ha túlságosan folyik, zabpehellyel.
- A lényeg, hogy a rendelkezésünkre álló anyagból kis gömböcöket, golyócskákat tudjunk formázni, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk, majd egy kanál segítségével kicsit lelapogatunk.
- Bedugjuk az előmelegített sütőbe és 180°C-on sütjük, amíg aranybarna zabfalatokat kapunk. (15-20perc, sütőtől függően).

Ez egy egészséges nasi, ami fogyókúrákba is bűntudat nélkül beillik, de mindenekelőtt finom, és akkor a zab jótékony hatásairól még nem is esett szó. Az első sütést másnap meg kellett ismételnem, akkora sikere volt:)
Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük