Alakbarát zabfalat

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alakbarát zabfalat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt (igény szerint lehet teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál (nád)cukor/méz (attól függően változhat, ki mennyire édesszájú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • tej (amennyit felvesz úgy, hogy még van tartása)
  • citromhéjjal megbolondítható
Recept idők

Elkészítés:

- A sütőt előmelegítjük 180-200°C-ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, sütőpor, cukor) majd hozzáadjuk a puha Vénusz sütőmargarint (ezért érdemes egy jó órával korábban kivenni a hűtőből vagy kicsit megmelegíteni mikróban) és a tojásokat.
- Ehhez adjuk a tejet, mégpedig annyit, hogy állagát tekintve ne essen szét, ne legyen túl folyós.
- Ekkor érdemes egy pár percet pihentetni a masszánkat, míg a zabpelyhek megszívják magukat. Itt még nyugodtan korrigálhatunk, ha szükséges kipótoljuk tejjel vagy ha túlságosan folyik, zabpehellyel.
- A lényeg, hogy a rendelkezésünkre álló anyagból kis gömböcöket, golyócskákat tudjunk formázni, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk, majd egy kanál segítségével kicsit lelapogatunk.
- Bedugjuk az előmelegített sütőbe és 180°C-on sütjük, amíg aranybarna zabfalatokat kapunk. (15-20perc, sütőtől függően).

Ez egy egészséges nasi, ami fogyókúrákba is bűntudat nélkül beillik, de mindenekelőtt finom, és akkor a zab jótékony hatásairól még nem is esett szó. Az első sütést másnap meg kellett ismételnem, akkora sikere volt:)
Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük