Málnás marcipános kuglóf

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Málnás marcipános kuglóf

Hozzávalók 6 személyre:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 1 zacskó sütőélesztő
  • 1 doboz mirelit málna, porcukor
  • 20 dkg marcipán
  • édes fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A Vénusz sütőmargarinból egy diónyit félreteszünk, a többit összetördeljük és mixerben összeturmixoljuk a cukorral krémesre, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, végül az átszitált liszttel elkevert sütőélesztőt is.
A keveréket a diónyi Vénusz sütőmargarinnal kikent, kilisztezett kuglófformába öntöm, kissé az asztallaphoz ütögetem, hogy ne maradjon levegő benne, és 45 perc alatt 200 fokon megsütöm, kihűtöm.

A fagyasztott málnát felolvasztom, összeturmixolom, a magoktól átszűröm, majd közepes lángon 2 evőkanál édes vagy muskotályos borral és 2 evőkanál porcukorral lassú tűzön kb 4-5 percig melegítem.

A kihűlt kuglófot a formából kiborítom egy tálra és a felszínét megkenem a boros, édes málnasziruppal.

A marcipánt félbevágom, majd cukrozott deszkán előbb az egyik ,utána a másik felét pár miliméter vastagra kinyújtom.
Az egyik fehér marcipánlappal a kuglófot beborítom, kézzel szépen igazgatok rajta,hogy mindenhol odatapadjon, majd a felszínét enyhén megnedvesítem és a második fehér marcipán lapot ráragasztom az elsőre, mindenhol odaillesztve, így tökéletes külsőt kapok. A kilógó marcipánszéleket késsel levágom, tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

Hűtőben min. fél órát hűtjük.
Különleges, szép és finom.

Ezt is szeretjük