no

Málnás marcipános kuglóf

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Málnás marcipános kuglóf

Hozzávalók 6 személyre

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 1 zacskó sütőélesztő
  • 1 doboz mirelit málna, porcukor
  • 20 dkg marcipán
  • édes fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A Vénusz sütőmargarinból egy diónyit félreteszünk, a többit összetördeljük és mixerben összeturmixoljuk a cukorral krémesre, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, végül az átszitált liszttel elkevert sütőélesztőt is.
A keveréket a diónyi Vénusz sütőmargarinnal kikent, kilisztezett kuglófformába öntöm, kissé az asztallaphoz ütögetem, hogy ne maradjon levegő benne, és 45 perc alatt 200 fokon megsütöm, kihűtöm.

A fagyasztott málnát felolvasztom, összeturmixolom, a magoktól átszűröm, majd közepes lángon 2 evőkanál édes vagy muskotályos borral és 2 evőkanál porcukorral lassú tűzön kb 4-5 percig melegítem.

A kihűlt kuglófot a formából kiborítom egy tálra és a felszínét megkenem a boros, édes málnasziruppal.

A marcipánt félbevágom, majd cukrozott deszkán előbb az egyik ,utána a másik felét pár miliméter vastagra kinyújtom.
Az egyik fehér marcipánlappal a kuglófot beborítom, kézzel szépen igazgatok rajta,hogy mindenhol odatapadjon, majd a felszínét enyhén megnedvesítem és a második fehér marcipán lapot ráragasztom az elsőre, mindenhol odaillesztve, így tökéletes külsőt kapok. A kilógó marcipánszéleket késsel levágom, tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

Hűtőben min. fél órát hűtjük.
Különleges, szép és finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük