Málnás marcipános kuglóf
Málnás marcipános kuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 22 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg Vénusz sütőmargarin
- 3 tojás
- 1 zacskó sütőélesztő
- 1 doboz mirelit málna, porcukor
- 20 dkg marcipán
- édes fehérbor
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A Vénusz sütőmargarinból egy diónyit félreteszünk, a többit összetördeljük és mixerben összeturmixoljuk a cukorral krémesre, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, végül az átszitált liszttel elkevert sütőélesztőt is.
A keveréket a diónyi Vénusz sütőmargarinnal kikent, kilisztezett kuglófformába öntöm, kissé az asztallaphoz ütögetem, hogy ne maradjon levegő benne, és 45 perc alatt 200 fokon megsütöm, kihűtöm.
A fagyasztott málnát felolvasztom, összeturmixolom, a magoktól átszűröm, majd közepes lángon 2 evőkanál édes vagy muskotályos borral és 2 evőkanál porcukorral lassú tűzön kb 4-5 percig melegítem.
A kihűlt kuglófot a formából kiborítom egy tálra és a felszínét megkenem a boros, édes málnasziruppal.
A marcipánt félbevágom, majd cukrozott deszkán előbb az egyik ,utána a másik felét pár miliméter vastagra kinyújtom.
Az egyik fehér marcipánlappal a kuglófot beborítom, kézzel szépen igazgatok rajta,hogy mindenhol odatapadjon, majd a felszínét enyhén megnedvesítem és a második fehér marcipán lapot ráragasztom az elsőre, mindenhol odaillesztve, így tökéletes külsőt kapok. A kilógó marcipánszéleket késsel levágom, tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
Hűtőben min. fél órát hűtjük.
Különleges, szép és finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept