Birkástorta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Első piskóta

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor

Második piskóta

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 2, gesztenyemassza
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín (ebből hagyunk a díszítéshez)

Díszítés

  • tejszín
  • kókusz
  • ételfesték
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A szokásos módon megsütjük a piskótákat. Majd hűlni hagyjuk őket. A krémhez a 2 vaníliapudingot 8dl tejjel és 10 evőkanál cukorral megfőzzük. Belekeverünk 2 gesztenyemasszát. Közben a Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral. A krémeket összekeverjük. Fél liter tejszínt felverünk jó keményre, és a negyedét a krémhez adjuk.
A nagy piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A kisebbik piskótát birka formára mintázzuk meg, hurkapálcika és krém segítségével állítjuk össze.
Ráhelyezzük a nagy piskótára. Majd tejszínhabbal díszítjük az egészet. A birka köré kókuszreszeléket szórunk, amit zöld ételfestékkel beszínezünk, mintha fű lenne körülötte. Mazsolák segítségével szemet és szájat készítünk a birkának.

Blog.hu ajánló