Birkástorta
Birkástorta
Hozzávalók 12 személyre
Első piskóta
- 12 tojás
- 12 evőkanál liszt
- 12 evőkanál cukor
Második piskóta
- 10 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
Krém
- 2 csomag vaníliapuding
- 8 dl tej
- 10 evőkanál cukor
- 2, gesztenyemassza
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- fél liter tejszín (ebből hagyunk a díszítéshez)
Díszítés
- tejszín
- kókusz
- ételfesték
- mazsola
Elkészítés:
A szokásos módon megsütjük a piskótákat. Majd hűlni hagyjuk őket. A krémhez a 2 vaníliapudingot 8dl tejjel és 10 evőkanál cukorral megfőzzük. Belekeverünk 2 gesztenyemasszát. Közben a Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral. A krémeket összekeverjük. Fél liter tejszínt felverünk jó keményre, és a negyedét a krémhez adjuk.
A nagy piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A kisebbik piskótát birka formára mintázzuk meg, hurkapálcika és krém segítségével állítjuk össze.
Ráhelyezzük a nagy piskótára. Majd tejszínhabbal díszítjük az egészet. A birka köré kókuszreszeléket szórunk, amit zöld ételfestékkel beszínezünk, mintha fű lenne körülötte. Mazsolák segítségével szemet és szájat készítünk a birkának.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept