Birkástorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Birkástorta

Hozzávalók 12 személyre

Első piskóta

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor

Második piskóta

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 2, gesztenyemassza
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín (ebből hagyunk a díszítéshez)

Díszítés

  • tejszín
  • kókusz
  • ételfesték
  • mazsola

Elkészítés:

A szokásos módon megsütjük a piskótákat. Majd hűlni hagyjuk őket. A krémhez a 2 vaníliapudingot 8dl tejjel és 10 evőkanál cukorral megfőzzük. Belekeverünk 2 gesztenyemasszát. Közben a Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral. A krémeket összekeverjük. Fél liter tejszínt felverünk jó keményre, és a negyedét a krémhez adjuk.
A nagy piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A kisebbik piskótát birka formára mintázzuk meg, hurkapálcika és krém segítségével állítjuk össze.
Ráhelyezzük a nagy piskótára. Majd tejszínhabbal díszítjük az egészet. A birka köré kókuszreszeléket szórunk, amit zöld ételfestékkel beszínezünk, mintha fű lenne körülötte. Mazsolák segítségével szemet és szájat készítünk a birkának.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük