Birkástorta

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Birkástorta

Hozzávalók 12 személyre:

Első piskóta

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor

Második piskóta

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 2, gesztenyemassza
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín (ebből hagyunk a díszítéshez)

Díszítés

  • tejszín
  • kókusz
  • ételfesték
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A szokásos módon megsütjük a piskótákat. Majd hűlni hagyjuk őket. A krémhez a 2 vaníliapudingot 8dl tejjel és 10 evőkanál cukorral megfőzzük. Belekeverünk 2 gesztenyemasszát. Közben a Vénusz sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral. A krémeket összekeverjük. Fél liter tejszínt felverünk jó keményre, és a negyedét a krémhez adjuk.
A nagy piskótát kettévágjuk, megkenjük krémmel. A kisebbik piskótát birka formára mintázzuk meg, hurkapálcika és krém segítségével állítjuk össze.
Ráhelyezzük a nagy piskótára. Majd tejszínhabbal díszítjük az egészet. A birka köré kókuszreszeléket szórunk, amit zöld ételfestékkel beszínezünk, mintha fű lenne körülötte. Mazsolák segítségével szemet és szájat készítünk a birkának.

Ezt is szeretjük