Kolbászos-túrós pogácsa

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kolbászos-túrós pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró (v. juhtúró)
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 15-20 dkg füstölt kolbász
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálkába beleönteni a langyos tejet, elkeverni egy pici cukorral, majd hozzámorzsolni az élesztőt.
Egy tálba tenni a lisztet, hozzákeverni a sót, és elmorzsolni benne a Vénusz sütőmargarint.
Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsolni a túrót és jól összekeverni.
A kolbászt vékonyan felkarikázni, majd apró darabokra vágni, és hozzákeverni a lisztes túróhoz.
Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleönteni a felfuttatott élesztőt, beletenni az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdeni összekeverni.
Végül jól összegyúrni a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. (ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta)
Meglisztezni a tetejét, majd letakarni a tállal amiben össze lett keverve. Egy órán át pihentetni!!!!

Ezután lisztezett felületen, ujjnyi vastagságúra kinyújtani a tésztát, majd éles késsel berácsozni a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni a pogácsákat. Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakeleszteni. Végül felvert egész tojással lekenni a tetejét.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt, szép pirosra sütni.

Ezt is szeretjük