Kolbászos-túrós pogácsa

- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
Kolbászos-túrós pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró (v. juhtúró)
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 15-20 dkg füstölt kolbász
Elkészítés:
Egy tálkába beleönteni a langyos tejet, elkeverni egy pici cukorral, majd hozzámorzsolni az élesztőt.
Egy tálba tenni a lisztet, hozzákeverni a sót, és elmorzsolni benne a Vénusz sütőmargarint.
Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsolni a túrót és jól összekeverni.
A kolbászt vékonyan felkarikázni, majd apró darabokra vágni, és hozzákeverni a lisztes túróhoz.
Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleönteni a felfuttatott élesztőt, beletenni az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdeni összekeverni.
Végül jól összegyúrni a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. (ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta)
Meglisztezni a tetejét, majd letakarni a tállal amiben össze lett keverve. Egy órán át pihentetni!!!!
Ezután lisztezett felületen, ujjnyi vastagságúra kinyújtani a tésztát, majd éles késsel berácsozni a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni a pogácsákat. Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakeleszteni. Végül felvert egész tojással lekenni a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt, szép pirosra sütni.

Még több recept