Mazsolás-narancsos túró torta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mazsolás-narancsos túró torta

Hozzávalók 4 személyre:

20 cm-es tortaformához

  • 6,5 dkg csokoládé
  • 6,5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg liszt

Első túrós réteg

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 10 g zselatin (por)
  • mazsola

Második túrós réteg

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 10 g zselatin (por)
  • mazsola
  • tortadara a szóráshoz
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd félretenni.
A puha vajat habosra keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverni, végül belekeverni az olvasztott csokoládét is.Egy 20 cm-es tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra tenni és teljesen kihűteni.

A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverni, majd belereszelni a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegíteni, majd a tűzről levéve hozzáönteni a zselatint és simára keverni.Langyosra hűteni, majd a túrós masszához keverni. Ezután ízlés szerint mazsolát keverni bele.

A teljesen kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd rákanalazni a túrós tölteléket és egyenletesen elsimítani a tetejét.Hűtőbe tenni, hogy a töltelék kellően megdermedjen.

A második réteghez ugyanígy elkészíteni a túrós tölteléket.

A hűtőből kivenni a tortát, majd jól megszórni tortadarával. Ezután rákanalazni a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítani, majd visszahelyezni a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen.

A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztani, és simára keverni.
A hűtőből kivett torta tetejére csorgatni, majd visszatenni a hűtőbe,hogy teljesen megdermedjen.
Párperc elteltével, szépen felszeletelve már tálalható is a torta.

Ezt is szeretjük