Mazsolás-narancsos túró torta
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Mazsolás-narancsos túró torta
Hozzávalók 4 személyre:
20 cm-es tortaformához
- 6,5 dkg csokoládé
- 6,5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 8,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 3,5 dkg liszt
Első túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin (por)
- mazsola
Második túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin (por)
- mazsola
- tortadara a szóráshoz
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd félretenni.
A puha vajat habosra keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverni, végül belekeverni az olvasztott csokoládét is.Egy 20 cm-es tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra tenni és teljesen kihűteni.
A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverni, majd belereszelni a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegíteni, majd a tűzről levéve hozzáönteni a zselatint és simára keverni.Langyosra hűteni, majd a túrós masszához keverni. Ezután ízlés szerint mazsolát keverni bele.
A teljesen kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd rákanalazni a túrós tölteléket és egyenletesen elsimítani a tetejét.Hűtőbe tenni, hogy a töltelék kellően megdermedjen.
A második réteghez ugyanígy elkészíteni a túrós tölteléket.
A hűtőből kivenni a tortát, majd jól megszórni tortadarával. Ezután rákanalazni a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítani, majd visszahelyezni a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen.
A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztani, és simára keverni.
A hűtőből kivett torta tetejére csorgatni, majd visszatenni a hűtőbe,hogy teljesen megdermedjen.
Párperc elteltével, szépen felszeletelve már tálalható is a torta.

Még több recept