Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel
Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 50 dkg keksz (háztartási)
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum (v. rumaroma)
- 2 dl lefőzött erős feketekávé
- _Krém_
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- rumaroma
Elkészítés:
A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni.
Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé)
Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani.
A margarint jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával.
Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni.
Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs.
Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra felszeletelni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept