Mézeskalács tészta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mézeskalács tészta

Hozzávalók 12 személyre:

Száraz hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál mézes füszerkeverék

Folyékony hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál puha Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg méz
Recept idők

Elkészítés:

Először kimérem a folyékony hozzávalókat, amit kikeverek.
Majd hozzáadom fokozatosan a porneműeket:60dkg lisztbe elkevert 2 kiskanál szódabikarbónát,és hozzákevert 20dkg porcukrot. A tésztát jól kidolgozzuk (én kézzel gyúrom össze) még jól össze nem áll az egész,de puha marad.Folpackba csomagolva 1 napig simán hűtőben tárolom. Persze úgy is jó ha előző este összeállítom és másnap délelőtti vagy délutáni órákban veszem csak ki. Majd ha kivettem és túl nagy a tészta szétszedhetjük kétfelé addig amelyik felével nem dolgozunk azt tegyük vissza a hűtőbe. A másik felét pedig vagy lisztezett vagy porcukorral megszórt deszkán 2mm-es vastagra nyújtjuk.Formákra szaggatjuk és előmelegített sütőbe 200 fokon 2-3-4 percig sütjük.Közben figyelni kell mert gyorsan sül. Ha kész cukormázzal díszítjük:1 tojás fehérjét felverek 13dkg porcukorral.Majd hagyom 2 órát száradni a cukormázzal megkent mézest.
Tanács:ha puha a tészta gyúrásnál adjunk hozzá lisztet vagy cukrot. ha kemény vagy morzsás akkor puhítsuk mézzel vagy tojássárgájával. Nagyon finom és sokáig puha marad.
A mézes tésztát legalább 3 napig lehet pihentetni a hűtőben ha előre elkészítjük.

Ezt is szeretjük