Habos románc
Habos románc
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- 14+15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 2 db tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- 14 dkg liszt
- 10 dkg barack lekvár
- 10 dkg darált dió
- 10 db egész dió bél
Elkészítés:
1.
A Vénusz sütőmargarint felolvasztjuk és összekeverjük a 14 dkg porcukorral,a tojással,a tojás sárgájával,és fokozatosan a liszttel.
2.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
3.
Hagyjuk a tésztát kicsit kihűlni,majd megkenjük a lekvárral.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,közben fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot,a darált diót,majd a sütemény tetejére simítjuk.
4.
Ismét forró sütőbe helyezzük,és 5-10 percig sütjük. Amikor a hab már majdnem megsült,egész diót teszünk a tetejére,és még 2-3 percig pirítjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept