Ostoros kalács házi lekvárral

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ostoros kalács házi lekvárral

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • _Töltelék_
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2-3 tábla csoki összetörve
  • 15-20 dkg dió összetörve
  • _Tetejére_
  • 1 db tojás
  • szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
vagy
Zárható kis shakerbe tesszük az élesztőt 1 dl tejet plusz 1 kanál cukrot --> gyorsabban felfut
Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük