Ostoros kalács házi lekvárral

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ostoros kalács házi lekvárral

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • _Töltelék_
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2-3 tábla csoki összetörve
  • 15-20 dkg dió összetörve
  • _Tetejére_
  • 1 db tojás
  • szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
vagy
Zárható kis shakerbe tesszük az élesztőt 1 dl tejet plusz 1 kanál cukrot --> gyorsabban felfut
Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses

1
2
3
Ezt is szeretjük