Burgonyás lángos sütőben
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
Top olvasott cikkek
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Burgonyás lángos sütőben
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 20dkg burgonya
- só
- 50dkg liszt
- 2db tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- meleg víz
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
Szósz
- 1 nagy pohár tejföl
- őrölt bors
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát feldarabolva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, az élesztőt, sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk olvasztott Vénusz sütőmargarinnal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben a szószhoz a tejfölt sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, olívaolajjal elkeverjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán, 8 egyforma részre vágjuk, kigömbölygetjük, és 20cm-es korongokra nyújtjuk. Ha újból megkelt, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Meglocsoljuk a fokhagymás mártással.
Még több recept