Rugelach

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rugelach

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 24 dkg krémsajt
  • 24 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 30 dkg liszt
  • csipet só

Töltelék

  • 10 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 4 teáskanál fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg durvára vágott dió
  • baracklekvár

Tetejére

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • fahéjas kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Tésztához összekeverjük robotgéppel a krémsajtot, a vajat, a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Majd kb. 20-25 cm-es köröket nyújtok a tésztából. Sok liszt kell alá, mert elég ragadós. A töltelékhez összekeverjük a cukrokat, a fahéjat, mazsolát, diót. A tésztákat megkenjük lekvárral, rátesszük a tölteléket, kissé megnyomkodjuk rajta, majd 12 részre szeleteljük a kört, a széles végénél kezdve a kis cikkelyeket feltekerjük. A tojásos, tejes keverékkel megkenjük a tetejüket, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 180 fokon 20 percig sütjük.

Ezt is szeretjük