Marcipánkrémes papagájszelet torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marcipánkrémes papagájszelet torta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 db Vénusz sütőmargarin
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • eper/puncs pudingpor

Krém

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg marcipánmassza
Recept idők

Elkészítés:

Tészta: A tojást a cukorral és a Vénusz sütőmargarinnal habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.

Krém: A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Vénusz sütőmargarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.

*Megjegyzés: Én a krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.

1
2
Ezt is szeretjük