Marcipánkrémes papagájszelet torta
Marcipánkrémes papagájszelet torta
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 db Vénusz sütőmargarin
- 2 dl tejföl
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 evőkanál kakaópor
- eper/puncs pudingpor
Krém
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 1/2 liter tej
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg marcipánmassza
Elkészítés:
Tészta: A tojást a cukorral és a Vénusz sütőmargarinnal habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.
Krém: A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Vénusz sütőmargarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.
*Megjegyzés: Én a krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept