Betakart almatorta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Betakart almatorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 175 g liszt
  • 175 g túró
  • 175 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag reszelt citromhéj
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1 kg savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag reszelt citromhéj
  • 75 g Vénusz sütőmargarin
  • 40 g cukor
  • 100 g szeletelt mandula
  • 1 csomag rumba áztatott mazsola
  • 75 ml tejszín v. 1/2 csomag tejszínhabpor

Díszítéshez

  • 325 ml tejszín v. 1 és 1/2 csomag tejszínhabpor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 75 ml almalé
  • alma
  • étcsokoládé forgács
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, letakarva 3 órára hűtőbe tesszük, majd a 2/3-át belisztezett munkalapon körformájúra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformába tesszük, és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A Vénusz sütőmargarint felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk, 2 percig kevergetve főzzük. A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután a tésztája kihűlt, a tejszínből habfixálóval, vaníliáscukorral, rummal, kemény habot verünk és hanyagul az almatortára kanalazzuk. Az almalében 2 percig párolt almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk, és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.

Ezt is szeretjük