Betakart almatorta

- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Betakart almatorta
Hozzávalók 12 személyre:
Tészta
- 175 g liszt
- 175 g túró
- 175 g Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 1 csipet só
Töltelék
- 1 kg savanykás alma
- 1 citrom leve
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 75 g Vénusz sütőmargarin
- 40 g cukor
- 100 g szeletelt mandula
- 1 csomag rumba áztatott mazsola
- 75 ml tejszín v. 1/2 csomag tejszínhabpor
Díszítéshez
- 325 ml tejszín v. 1 és 1/2 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üvegcse rumaroma
- 75 ml almalé
- alma
- étcsokoládé forgács
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, letakarva 3 órára hűtőbe tesszük, majd a 2/3-át belisztezett munkalapon körformájúra nyújtjuk. Egy kapcsos tortaformába tesszük, és a szélét óvatosan a tortaforma oldalához nyomkodjuk. A Vénusz sütőmargarint felforrósítjuk, a cukrot, a mandulát, a mazsolát, a citromhéjat és a tejszínt hozzáadjuk, 2 percig kevergetve főzzük. A meghámozott, kimagozott, szeletelt almákat a tortalapon szétterítjük és a mandulás-mazsolás keveréket rátesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele az almákat és a széleit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 65-70 percig sütjük. Még 10 percig formában hűtjük, majd leválasztjuk a tortagyűrűt. Miután a tésztája kihűlt, a tejszínből habfixálóval, vaníliáscukorral, rummal, kemény habot verünk és hanyagul az almatortára kanalazzuk. Az almalében 2 percig párolt almaszeleteket rendezetlenül rárakjuk, és helyenként megszórjuk csokiforgáccsal.

Még több recept