Rumos csokoládétorta

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rumos csokoládétorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 180 g keserű csokoládé
  • 150 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál (nyírfa)cukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 100 g babapiskóta
  • 50 g fehér csokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • kevés főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Gőz felett megolvasztjuk a keserű csokit. Egy tálban habosra keverjük a Vénusz sütőmargarint a cukorral.
Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját a masszába keverjük. A masszába belekeverjük a megolvasztott csokoládét és beletesszük a rumot. Szétmorzsoljuk a babapiskótát (vagy apró darabokra vágjuk, kb. 1 cm-esekre), és a masszába keverjük.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan összeforgatjuk a masszával. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A fehércsokit és a tejcsokit külön-külön megolvasztjuk, majd ráöntjük a kihűlt tortára (nem keverjük el teljesen, hogy "cirmos" maradjon), és elsimítjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük, így a tetején a csoki meg fog keményedni. Ha ezt nem szeretnénk, akkor a gőzölésnél mindkét csokihoz adjunk egy kis főzőtejszínt.

Ezt is szeretjük