Diós-csokoládés keksz

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diós-csokoládés keksz

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 12 dkg darált mandula
  • 10 dkg xilit vagy cukor
  • 1 marék dió
  • 1 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2 evőkanál forró víz
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát átszitáljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát és a sót. A Vénusz sütőmargarint a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a forró vizet. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet. A diót és a csokoládét apróra vágjuk, és hozzákeverjük a keksz masszájához. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Ezután a masszából kör alakú kekszeket formázunk, a sütőpapíros tepsire fektetjük, majd 15 percig sütjük.

Ezt is szeretjük