Diós-csokoládés keksz
Diós-csokoládés keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 12 dkg darált mandula
- 10 dkg xilit vagy cukor
- 1 marék dió
- 1 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2 evőkanál forró víz
- csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát átszitáljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát és a sót. A Vénusz sütőmargarint a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a forró vizet. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet. A diót és a csokoládét apróra vágjuk, és hozzákeverjük a keksz masszájához. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Ezután a masszából kör alakú kekszeket formázunk, a sütőpapíros tepsire fektetjük, majd 15 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept