Diós-csokoládés keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Diós-csokoládés keksz
Hozzávalók 6 személyre:
- 10 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 12 dkg darált mandula
- 10 dkg xilit vagy cukor
- 1 marék dió
- 1 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2 evőkanál forró víz
- csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát átszitáljuk. Hozzákeverjük a darált mandulát és a sót. A Vénusz sütőmargarint a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a forró vizet. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet. A diót és a csokoládét apróra vágjuk, és hozzákeverjük a keksz masszájához. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Ezután a masszából kör alakú kekszeket formázunk, a sütőpapíros tepsire fektetjük, majd 15 percig sütjük.

Még több recept