Kakaós fonott kalács

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakaós fonott kalács

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor

Krém

  • 1 kocka Vénusz sütőmargarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 22 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszt közepébe csinálunk egy kis lyukat és beleöntjük, majd az olajat és a tojást is hozzáadjuk és puha tésztává gyúrjuk. 1 órán át hagyjuk kelni. Amíg kel, addig elkészíthetjük a krémet. A Vénusz margarint egy nagyon kicsit felmelegítjük, majd a többi hozzávalóval habverő segítségével krémmé keverjük.
Ha duplájára kelt a tészta 9 cipóra osztjuk és egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaós krémmel és a szélesebbik felénél kezdve feltekerjük. Ezt a többi 8 cipóval is megcsináljuk, majd hármasával összefonjuk.
A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és 150 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük