Kakaós fonott kalács

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakaós fonott kalács

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor

Krém

  • 1 kocka Vénusz sütőmargarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 22 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszt közepébe csinálunk egy kis lyukat és beleöntjük, majd az olajat és a tojást is hozzáadjuk és puha tésztává gyúrjuk. 1 órán át hagyjuk kelni. Amíg kel, addig elkészíthetjük a krémet. A Vénusz margarint egy nagyon kicsit felmelegítjük, majd a többi hozzávalóval habverő segítségével krémmé keverjük.
Ha duplájára kelt a tészta 9 cipóra osztjuk és egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a kakaós krémmel és a szélesebbik felénél kezdve feltekerjük. Ezt a többi 8 cipóval is megcsináljuk, majd hármasával összefonjuk.
A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és 150 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük