Nagyim csokitortája

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyim csokitortája

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ebbe beletesszük a lisztet és a kakaóport, majd összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós krémhez. Kivajazott tortaformába öntjük és 150 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a tejet összefőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Vénusz margarint.
Összeállítás: ha megsült a torta, kicsit hagyjuk hűlni, majd kétszer elvágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel.

Ezt is szeretjük