Mindig puha mézeskalács
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Mindig puha mézeskalács
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézes fűszerkeverék
- 2 tojás
- 2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg méz
- _Mázhoz_
- 2 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
- Színtől függően ételszínezék
Elkészítés:
A mézet, cukrot, Vénusz margarint, fűszerkeveréket, gőz fölött megmelegítjük. Ha kihűlt egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mielőtt kinyújtanánk (kb. félcentisre) 1 órát hűtőben pihentetjük. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire téve betoljuk a sütőbe. Vigyázat a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni! Ha magokkal díszítjük, tojássárgájával megkenjük és a magot rárakjuk. Légkeveréses sütőben 200˙C 8-10 perc
A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, majd igény szerint tehetünk hozzá ételszínezéket, és kidíszítjük a mézeskalácsot. Jól záródó fém dobozban több hónapig eltartható.

Még több recept