Mindig puha mézeskalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig puha mézeskalács

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézes fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg méz
  • _Mázhoz_
  • 2 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csepp citromlé
  • Színtől függően ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

A mézet, cukrot, Vénusz margarint, fűszerkeveréket, gőz fölött megmelegítjük. Ha kihűlt egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mielőtt kinyújtanánk (kb. félcentisre) 1 órát hűtőben pihentetjük. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire téve betoljuk a sütőbe. Vigyázat a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni! Ha magokkal díszítjük, tojássárgájával megkenjük és a magot rárakjuk. Légkeveréses sütőben 200˙C 8-10 perc

A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, majd igény szerint tehetünk hozzá ételszínezéket, és kidíszítjük a mézeskalácsot. Jól záródó fém dobozban több hónapig eltartható.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük