Mindig puha mézeskalács

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mindig puha mézeskalács

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézes fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg méz
  • _Mázhoz_
  • 2 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csepp citromlé
  • Színtől függően ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

A mézet, cukrot, Vénusz margarint, fűszerkeveréket, gőz fölött megmelegítjük. Ha kihűlt egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mielőtt kinyújtanánk (kb. félcentisre) 1 órát hűtőben pihentetjük. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire téve betoljuk a sütőbe. Vigyázat a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni! Ha magokkal díszítjük, tojássárgájával megkenjük és a magot rárakjuk. Légkeveréses sütőben 200˙C 8-10 perc

A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, majd igény szerint tehetünk hozzá ételszínezéket, és kidíszítjük a mézeskalácsot. Jól záródó fém dobozban több hónapig eltartható.

Ezt is szeretjük