Mindig puha mézeskalács
Mindig puha mézeskalács
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézes fűszerkeverék
- 2 tojás
- 2 evőkanál Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg méz
- _Mázhoz_
- 2 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 csepp citromlé
- Színtől függően ételszínezék
Elkészítés:
A mézet, cukrot, Vénusz margarint, fűszerkeveréket, gőz fölött megmelegítjük. Ha kihűlt egyenként hozzáadjuk a többi hozzávalót. Mielőtt kinyújtanánk (kb. félcentisre) 1 órát hűtőben pihentetjük. Végül különböző formákkal kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire téve betoljuk a sütőbe. Vigyázat a mézeskalácsot nem szabad sokáig sütni! Ha magokkal díszítjük, tojássárgájával megkenjük és a magot rárakjuk. Légkeveréses sütőben 200˙C 8-10 perc
A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, majd igény szerint tehetünk hozzá ételszínezéket, és kidíszítjük a mézeskalácsot. Jól záródó fém dobozban több hónapig eltartható.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept