Mascarponés csokitorta sütés nélkül

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mascarponés csokitorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 személyre:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 250 g étcsoki (lehet fele-fele arányban ét/tej, illetve csak tejcsoki is)
  • 250 ml tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 lap zselatin
  • 250 ml tejszín
  • 180 g csokis keksz
  • 10 dkg olvasztott Vénusz margarin
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 100 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet apró darabokra törjük/daráljuk, majd összekeverjük a felolvasztott zsiradékkal, és egy kapcsos tortaforma aljába igazítjuk. Az így kapott tortaalapot hűtőbe tesszük.

A krémhez a mascarponét, a tejszínt, a cukrokat, a kakaóport és a gőz felett felolvasztott csokit alaposan összedolgozzuk. Közben a 4 db lapzselatint a tejbe áztatjuk, majd kissé felmelegítjük, épphogy feloldódjon. Ha kicsit hűlt, a krémhez keverjük, majd az így kapott masszát a hűtött tortaalapra öntjük. Néhány órára - szilárdulásig - ismét visszatesszük a hűtőbe.

A díszítés többféle lehet: csokibevonat; fehércsoki reszelék, sőt, akár egész csokis kekszekkel is körberakhatjuk a torta szélét; ez segít az egységes szeletelésben is.

Ha már minden réteg megdermedt, a tortát óvatosan kivesszük a formából. Legegyszerűbb langyos késsel szeletelni.

Viszonylag kevés idő ráfordításával, sütés nélkül elkészíthető finomság.

Ezt is szeretjük