Boldog Újévet! torta
Boldog Újévet! torta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 8 tojás
- 8 kanál liszt
- 8 kanál cukor
- pici szódabikarbóna
- _Krém_
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3 dl víz
- porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 1-2 kanál kakaó, v. csoki aroma
- kis rum v.aroma
Elkészítés:
A tojásfehérjét 2 kanál cukorral keményre verjük, a maradék cukrot a tojássárgával verjük. Kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot.
Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, 190 C fokos sütőben megsütjük.
Krém hozzávalóit elkészíteni:
1 főzős csokoládé puding
3 dl vizet kis cukorral felfőzünk kihűtjük
25 dkg Vénusz sütőmargarint 25 dkg cukorral habosra keverjük (mehet bele pici rum) a kihűlt pudinggal csomómentesre keverjük.
Betölteni a piskótát ( három lapba vágni)
Rózsaszínű nyújtható cukormázzal ( vagy pillecukorból készült bevonóval) bevonni, díszíteni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept