Boldog születésnapot!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Boldog születésnapot!

Hozzávalók 8 személyre:

Piskótatekercs

  • 6 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • kiskanál szódabikarbóna,
  • citromhéj
  • kenéshez baracklekvár (vagy csoki krém)

Krém

  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 10-15 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1-2 kanál kakaó v. csoki aroma
  • kiskanál rum v.aroma
  • Folpack és egy kisebb méretű ajándékkosár
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc).
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük. Ebből a kész tojásfehérje habból kiveszünk, és hozzákeverünk 2 evőkanállal a tojássárgájás masszához, majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérje habba, és fakanál segítségével, az aromával, és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük.

Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral,(esetleg csoki krémmel) visszatekerjük, és felszeleteljük.

Elkészítjük a krémet: A vízben megfőzzük a pudingport, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a kakaót, rumot, a kihűlt pudingot hozzákeverjük, szép egyneművé keverjük.
Az ajándékkosarat kibéleljük folpac-kal, és körben kibéleljük a vékony szeletekre vágott piskótával. A kosár aljára is egy sor piskótát fektetünk, megkenjük a krémmel, és így folytatjuk, amíg a kosár majdnem tele lesz.A teteje piskóta legyen. (Ha elfogy a piskótánk, nem baj, lehet babpiskótát használni.
Ráhajtjuk a tésztára a folpac-ot, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kiborítjuk, és a "kosarunk" oldalát tehetségünk szerint díszítjük. Bevonjuk csokikrémmel,- tejszínhabbal, esetleg (mint a képen) fonott mintával lehet díszíteni.
Az előzőleg pillecukor fondant-ból (vagy marcipánból) elkészített virágokat beletűzdeljük a tortába. A kosár fülét is bevonjuk fondant- tal, és szintén a tortába tűzzük.
Nagyon mutatós !!!! ( Bármilyen töltelékkel készíthető)

1
2
3
Ezt is szeretjük