Virslis kalász

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Virslis kalász

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 dkg élesztő + pici tej + kis cukor
  • 2 mokkáskanál só
  • 6 db virsli
  • l felvert tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).
A lisztet egy mély tálba öntjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a krumplit és a joghurtot, és az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Puha, de gyúrható tésztát kell kapnunk. ( ha a tészta túl kemény, még egy kis langyos vizet öntünk hozzá. )
A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A virslit karikára vágjuk. Először minden tésztadarabkát 3 részre vágunk, majd belefonjuk a virslikarikákat.
Közben a sütőt előmelegítjük, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
A péksütiket a tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a fölvert tojással, esetleg megszórjuk szezámmaggal,vagy sajttal és 220 fokon szép aranybarnára sütjük őket.

Ezt is szeretjük