Virslis kalász

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Virslis kalász

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 dkg élesztő + pici tej + kis cukor
  • 2 mokkáskanál só
  • 6 db virsli
  • l felvert tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag halványbarna hab képződik).
A lisztet egy mély tálba öntjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a krumplit és a joghurtot, és az egészből szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Puha, de gyúrható tésztát kell kapnunk. ( ha a tészta túl kemény, még egy kis langyos vizet öntünk hozzá. )
A tésztát konyharuhával letakarjuk és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A virslit karikára vágjuk. Először minden tésztadarabkát 3 részre vágunk, majd belefonjuk a virslikarikákat.
Közben a sütőt előmelegítjük, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
A péksütiket a tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük a fölvert tojással, esetleg megszórjuk szezámmaggal,vagy sajttal és 220 fokon szép aranybarnára sütjük őket.

Ezt is szeretjük