Narancsos kuglóf
Narancsos kuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 17 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- csipet só
- 4 tojás
- 1-1 kávéskanál reszelt citrom-és narancshéj
- 4 evőkanál citromlé
- 12 evőkanál narancslé
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral, vaniliáscukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citrom-és narancshéjat.
Összekeverünk 3 evőkanál citromlevet és 10 evőkanál narancslevet, majd a sütőporos liszttel felváltva adagoljuk a tojásos margarinhoz.
10-12 percet pihentetjük, majd kivajazott kuglófformába öntjük, és 180 fokra előmelegitett sütőben kb 50 percig sütjük. Még melegen kiboritjuk.
12 dkg porcukrot elkeverünk 1-1 evőkanál citrom-és narancslével, és bevonjuk vele a kuglófot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept