Dobos torta - Hatlapos recept

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobos torta - Hatlapos recept

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 16 dkg finomliszt
  • _Krém_
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 24 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • _Karamell_
  • 15-18 dkg kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével 3-4 perc alatt habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is beleszitáljuk.
Egy sütőlemezt vagy egy nagy tepsi hátoldalát 23 centi átmérőjű tortakarika nagyságának megfelelően bevajazunk, enyhén meglisztezzük.
A tészta egyhatodát rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal ( 180 fok , légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk.
A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízgőz fölött sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást , majd a puha (olvasztott) csokoládét is beledolgozzuk.
Ebből a krémből 4 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük.
A többivel megkenünk öt lapot és egymásra illesztjük. Hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük. Újra hűtőbe tesszük.
A karamellhez a cukrot serpenyőbe szórjuk és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután az utolsó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még mielőtt teljesen megkötne, olajjal vagy zsírral megkent késsel 16 szeletre vágjuk. Megvárjuk, amíg az égetettcukor-máz teljesen megkeményedik, majd a torta tetejére rakosgatjuk.
sütési hőfok: 165°C
sütési mód: hőlégkeveréses

1
2
Ezt is szeretjük