Gyümölcsös túrótorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 8 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor

Gyümölcszselé

  • 1 kg idénygyümölcs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi szegfűszeg
  • 4-5 kanál étkezési keményítő

Krém

  • negyed kg mascarpone sajt
  • fél kg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tejszín.
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéből habot verünk a cukor felével, a másik felét a sárgájával keverjük ki. Hozzáadjuk a lisztet, kikent, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 25-30 percig légkeveréses sütőben kisütjük. Ha kihűlt 4 lapra vágjuk.
A gyümölcszseléhez összekeverjük és felforraljuk az alábbi hozzávalókat:
1 kg lehetőleg idény gyümölcs (málna, barack, narancs), 4 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi szegfűszeg. Legvégül a gyümölcstől függően étkezési keményítőt (kb. 4-5 kanálnyi) adunk hozzá és egy pillanatig ezt is forraljuk, majd kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citrom reszelt héját, a levét és kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszín ¾-ed részt. (A maradékkal díszítünk.)
A zselés és a túrós krémet külön-külön habzsákba töltve a lapokra köröket húzva töltjük meg. Így különböző színű csík esik egymás mellé. Kívül krémmel, tejszínhabbal, csoki reszelékkel, dióval vagy ezek kombinációjával díszítjük saját kreativitásunknak megfelelő összetételben és formában.

Ezt is szeretjük