Gyümölcsös túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 8 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor

Gyümölcszselé

  • 1 kg idénygyümölcs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi szegfűszeg
  • 4-5 kanál étkezési keményítő

Krém

  • negyed kg mascarpone sajt
  • fél kg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tejszín.
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéből habot verünk a cukor felével, a másik felét a sárgájával keverjük ki. Hozzáadjuk a lisztet, kikent, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb. 25-30 percig légkeveréses sütőben kisütjük. Ha kihűlt 4 lapra vágjuk.
A gyümölcszseléhez összekeverjük és felforraljuk az alábbi hozzávalókat:
1 kg lehetőleg idény gyümölcs (málna, barack, narancs), 4 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi szegfűszeg. Legvégül a gyümölcstől függően étkezési keményítőt (kb. 4-5 kanálnyi) adunk hozzá és egy pillanatig ezt is forraljuk, majd kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a citrom reszelt héját, a levét és kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszín ¾-ed részt. (A maradékkal díszítünk.)
A zselés és a túrós krémet külön-külön habzsákba töltve a lapokra köröket húzva töltjük meg. Így különböző színű csík esik egymás mellé. Kívül krémmel, tejszínhabbal, csoki reszelékkel, dióval vagy ezek kombinációjával díszítjük saját kreativitásunknak megfelelő összetételben és formában.

Ezt is szeretjük