Almarózsa
Almarózsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter víz
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 4 db alma
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre. Közben a vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál citromlevet. Tegyük az almákat a vízbe, de éppen csak annyi időre, hogy megpuhuljanak picit. Vegyük ki őket és csepegtessük le óvatosan. Tegyük konyhai törlőkendőre.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, szeljük fel vékony csíkokra. 4 evőkanál cukrot, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 1 csomag vaníliáscukrot keverjünk össze, majd szórjuk meg a tésztát. Picit nyomkodjuk is bele.
Az almákat tegyük a tésztára, úgy, hogy fedjék egymást, de lógjanak is le picit a tésztáról. A tészta végét behajtjuk az egész alá.
Kivajazott-lisztezett tepsin, közepes hőmérsékleten, 20-25 perc alatt süssük meg, majd ha kihűlt szórjuk meg porcukorral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept