Almarózsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almarózsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter víz
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 4 db alma
  • 1 csomag leveles tészta
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre. Közben a vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál citromlevet. Tegyük az almákat a vízbe, de éppen csak annyi időre, hogy megpuhuljanak picit. Vegyük ki őket és csepegtessük le óvatosan. Tegyük konyhai törlőkendőre.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, szeljük fel vékony csíkokra. 4 evőkanál cukrot, 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 1 csomag vaníliáscukrot keverjünk össze, majd szórjuk meg a tésztát. Picit nyomkodjuk is bele.
Az almákat tegyük a tésztára, úgy, hogy fedjék egymást, de lógjanak is le picit a tésztáról. A tészta végét behajtjuk az egész alá.

Kivajazott-lisztezett tepsin, közepes hőmérsékleten, 20-25 perc alatt süssük meg, majd ha kihűlt szórjuk meg porcukorral.

Ezt is szeretjük