Mimóza torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mimóza torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Első piskóta_
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • _Második piskóta_
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín
  • fél liter málnaöntet
Recept idők

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon elkészítjük.
A krémhez a vaníliapudingokat a cukorral a tejbe megfőzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez hozzáadjuk. A tejszínt felverjük és utoljára a kihűlt krémbe keverjük.
Összeállításkor a 10 tojásos piskótát négyzet alakúra vágjuk, a két széléről megmaradt csíkokat felcsipkedjük apró darabokra. (Majd a végén lesz szükség rá)
A piskótákat kettévágjuk. Jól meglocsoljuk az öntettel és rákenjük a krémet, majd ezután jön a piskóta és újból a krém. A négyzet alakú piskótát is kettévágjuk, ráhelyezzük a nagyra, megáztatjuk öntettel, krémet kenünk rá, majd a piskótát helyezzük rá. Az egészet bekenjük krémmel. És az apró piskótadarabokkal kirakjuk az egész tortát.

Ezt is szeretjük