Mimóza torta

Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mimóza torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Első piskóta_
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • _Második piskóta_
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín
  • fél liter málnaöntet
Recept idők

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon elkészítjük.
A krémhez a vaníliapudingokat a cukorral a tejbe megfőzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez hozzáadjuk. A tejszínt felverjük és utoljára a kihűlt krémbe keverjük.
Összeállításkor a 10 tojásos piskótát négyzet alakúra vágjuk, a két széléről megmaradt csíkokat felcsipkedjük apró darabokra. (Majd a végén lesz szükség rá)
A piskótákat kettévágjuk. Jól meglocsoljuk az öntettel és rákenjük a krémet, majd ezután jön a piskóta és újból a krém. A négyzet alakú piskótát is kettévágjuk, ráhelyezzük a nagyra, megáztatjuk öntettel, krémet kenünk rá, majd a piskótát helyezzük rá. Az egészet bekenjük krémmel. És az apró piskótadarabokkal kirakjuk az egész tortát.

Ezt is szeretjük