Mimóza torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mimóza torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • _Első piskóta_
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • _Második piskóta_
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor

Krém

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • fél liter tejszín
  • fél liter málnaöntet
Recept idők

Elkészítés:

A piskótákat a szokásos módon elkészítjük.
A krémhez a vaníliapudingokat a cukorral a tejbe megfőzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez hozzáadjuk. A tejszínt felverjük és utoljára a kihűlt krémbe keverjük.
Összeállításkor a 10 tojásos piskótát négyzet alakúra vágjuk, a két széléről megmaradt csíkokat felcsipkedjük apró darabokra. (Majd a végén lesz szükség rá)
A piskótákat kettévágjuk. Jól meglocsoljuk az öntettel és rákenjük a krémet, majd ezután jön a piskóta és újból a krém. A négyzet alakú piskótát is kettévágjuk, ráhelyezzük a nagyra, megáztatjuk öntettel, krémet kenünk rá, majd a piskótát helyezzük rá. Az egészet bekenjük krémmel. És az apró piskótadarabokkal kirakjuk az egész tortát.

Ezt is szeretjük