Sütőtökös narancstorta mákkrémmel

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Piskóta_
  • 6 tojás
  • 3 dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 7 evőkanál Vénusz étolaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • 2 evőkanál sütőtökpüré
  • 2 evőkanál apróra reszelt narancshéj

Krém

  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancseszencia
  • 2 csomag tejszínes főzős pudingpor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 3/4 l tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált mák

Máz

  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál víz
  • _Díszítés_
  • 2-3 narancs vagy citrom héja
  • cukorszirup
  • almaszirom
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat ketté választjuk ,a fehérjét a cukorral, pici sóval majdnem kemény habbá verjük, majd kanalanként belecsorgatjuk a Vénusz étolajat, a szódabikarbónát, sütőtökpürét, reszelt narancshéjat, végül a lisztet.
Lisztezett kerek tortaformában 20 perc alatt 180 fokon kisütjük, majd kihűtjük és párhuzamosan félbe vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral elkezdjük mérsékelt lángon főzni, majd ha kezd besűrűsödni, a tűzről levéve lassan belekeverjük a darált mákot, majd visszatesszük még pár percre, vigyázva le ne égjen. Kihűtjük.

A margarint a porcukorral, 2 vaníliás cukorral és a narancseszenciával kikeverjük, és a kihűlt mákos pudingkrémhez adjuk. Összekeverjük.

A tortalapokat megtöltjük a krémmel, a margarinból, porcukorból, kakaóporból és vízből mázat készítünk, mellyel kívülről bevonjuk a tortánkat.

A citrom héját zöldséghámozóval nagyon vékonyan egybe megpróbáljuk lehámozni, majd azonnal forró vízbe merítjük kb. 3 percre, majd cukorszirupba tesszük , s miután lecsepegtettük róla a vizet, pár pillanat múlva melegen rózsaformát készítünk és a tortánk közepére helyezzük.
Almaszirommal körberakjuk és hűtőbe tesszük.
Másnap fogyasztható, különlegesen pikáns, élvezetes ízhatás.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük