Rizskoch
Ez is érdekelhet
beauty and style

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Rizskoch
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 l tej
- 25 dkg rizs
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 közepes tojás
- 16 dkg cukor
- 4 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tejet a sóval felteszem forrni. Közben a rizst megmosom egy szűrőben, majd a vaníliás cukort is a tejhez adom. Ha forr a tej, beleteszem a rizst és lefedem, kis lángra teszem, időközönként megkavarom. Jó sűrű tejberizs lesz belőle. Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből nagyon kemény habot verek. A sárgákat a cukorral alaposan összekeverem majd hozzákeverem a vajat és a citromhéjat is. Ebbe keverem egy lapáttal alaposan az alig langyos rizst, majd a végén óvatosan a tojáshabot.
A 160 fokra előmelegítem a sütőt, majd egy jénai vagy kerámiatálat kivajazok és kilisztezek. Az anyagot a tepsibe öntötöm majd tűpróbáig sütöm.


Még több recept