Rizskoch

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rizskoch

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 l tej
  • 25 dkg rizs
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 közepes tojás
  • 16 dkg cukor
  • 4 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A tejet a sóval felteszem forrni. Közben a rizst megmosom egy szűrőben, majd a vaníliás cukort is a tejhez adom. Ha forr a tej, beleteszem a rizst és lefedem, kis lángra teszem, időközönként megkavarom. Jó sűrű tejberizs lesz belőle. Amikor puha a rizs, langyosra hűtöm.

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből nagyon kemény habot verek. A sárgákat a cukorral alaposan összekeverem majd hozzákeverem a vajat és a citromhéjat is. Ebbe keverem egy lapáttal alaposan az alig langyos rizst, majd a végén óvatosan a tojáshabot.

A 160 fokra előmelegítem a sütőt, majd egy jénai vagy kerámiatálat kivajazok és kilisztezek. Az anyagot a tepsibe öntötöm majd tűpróbáig sütöm.

1
2
Ezt is szeretjük