Kóla torta

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Kóla torta
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
- 2,5 dl kóla
- 1 dl tej
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg tejcsoki
- 5 dkg étcsoki
Máz
- 1 dl cola
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A Vénusz sütőmargarint robotgéppel keverjük össze a cukrokkal. Aztán adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük addig, amíg egynemű, habos krémet kapunk. A tejet öntsük egybe a kólával. A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat. Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
Előmelegített 200 fokos sütőben süssük egy órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.)
Amikor az egy óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a közepe egy egész picit lágy marad.)
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázt.
A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba, és alaposan főzzük össze. Állandóan kavargatva forraljuk föl, és forrás után még főzzük 3-4 percig.A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal.
A Coca Cola torta langyosan és hidegen is tálalható.
A tortamáz nyugodtan elhagyható. Anélkül is nagyon finom a torta. Bevonhatod például olvasztott csokival is.


Még több recept