Sós kalács

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál olaj
  • _Töltelék_
  • 50 dkg sonka
  • 5 db főtt tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 db lila hagyma
  • _Tetejére_
  • 1 db tojás
  • tengeri só
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a piskótát és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsiben még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is szeretjük