Brownie dióval

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brownie dióval

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 1 bögre víz (2 dl)
  • 22 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • _Tetejére_
  • 12 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • maréknyi, durvára vágott mogyoró vagy dió
Recept idők

Elkészítés:

A vizet egy lábosba öntjük, a margarint és a kakaóport hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összekeverjük, és a folyadékhoz adjuk. Ezután keverjük bele a tojásokat, a joghurtot és a vaníliás cukrot.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével összemelegítjük. Amikor a cukor feloldódott, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük föl, amikor ez a bevonat megszilárdult.

Ezt is szeretjük