Epres, barackos, mézes Charlotte

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Epres, barackos, mézes Charlotte

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • csipet só,
  • sütőpapír

Krémhez

  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 1 csomag eper ízű főzős pudingpor
  • 1 l tej
  • 1 őszi- vagy sárgabarack befőtt
  • 15-20 dkg eper - bármilyen lehet, friss vagy befőtt is
  • 1 nagy csomag étkezési zselatinpor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • folpack
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot, lisztet, sütőport, végül a tojássárgákat és egy pici sót.
Én a sütőm lapos tepsijét szoktam használni, ebbe beleteszem a sütőpapírt, ráöntöm a masszát és 180 fokon 8-10 perc alatt készre sül a piskóta.

Egy nedves konyharuhát kiterítek, ráteszem tésztájával lefele a piskótát, és a tetején lévő sütőpapíros felét bekenem vizes ecsettel. A konyharuha segítségével feltekerem a piskótát és hagyom kihűlni, kb. 10-15 perc.

Ezután szétnyitom és egy mozdulattal leveszem róla a sütőpapírt, majd bőven megkenem a piskótát baracklekvárral.
Ismét szorosan feltekerem, úgy hogy a piskótalap vége alul legyen, ezután félreteszem.

A krémhez a pudingokat elkészítem egy lábasba összekeverve a két ízűt a tejjel, cukorral, mézzel és egy kézi habverő segítségével fokozatosan beleadagolom a zselatinport is, állandóan kevergetve, és mikor a puding sűrű lesz, a tűzről levéve belekeverem kanállal az apróra felkockázott gyümölcsöket is, majd kihűtöm.

A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt gyümölcsös pudingkrémhez adom.

Egy kb. 24 cm széles, 12-15 cm mély tálat kibélelek folpackkal, a felszeletelt baracklekváros piskótatekercsekkel kirakom, majd az elkészített gyümölcsös pudingkrémet belekanalazom. Tetejét lefedem folpackkal vagy egy tányérral és egy éjszakát hűtőben pihen.
Fincsi és mutatós édesség, másnap könnyen szelhető, tejszínhabbal kínálhatjuk.
Aki gyorsan szeretné elkészíteni, bolti piskótatekercset is használhat és hűtő helyett a fagyasztóba tegye 1 órára dermedni.

1
2
3
Ezt is szeretjük