Töltike vagy töltött kifli

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltike vagy töltött kifli

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál
  • 0.5 ömlesztett sajt
  • 0.5 doboz kukorica
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 1 db tojás sárgája
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt egy kis cukrozott tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszt, margarin, só keverékéhez. Jól összegyúrjuk és megvárjuk, amíg megkel a tészta.

Míg a tészta kel, addig megcsináljuk a tölteléket. Ezt többféleképpen el lehet készíteni.
Az ömlesztett sajtot összekeverjük a 2 kanál tejföllel, beletesszük az összedarabolt lilahagymát, hozzáöntjük a fél doboz kukoricát és beletehetjük a sonkát is.
Persze külön-külön is meg lehet csinálni.

Miután megkelt a tészta, vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk és az egyikbe tölteléket teszünk, majd egy másik korongot a tetejére és alaposan és összenyomkodjuk, de akár kis kifliket is készíthetünk. A végén pedig megkenjük a tetejét a tejfölös-tojássárgás keverékkel.
Ebből az adagból, kb. 20 darab korong jön ki.

Ezt is szeretjük