Töltike vagy töltött kifli
Töltike vagy töltött kifli
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 evőkanál só
- 0.5 ömlesztett sajt
- 0.5 doboz kukorica
- 3 evőkanál tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg sonka
- 1 db tojás sárgája
Elkészítés:
Az élesztőt egy kis cukrozott tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszt, margarin, só keverékéhez. Jól összegyúrjuk és megvárjuk, amíg megkel a tészta.
Míg a tészta kel, addig megcsináljuk a tölteléket. Ezt többféleképpen el lehet készíteni.
Az ömlesztett sajtot összekeverjük a 2 kanál tejföllel, beletesszük az összedarabolt lilahagymát, hozzáöntjük a fél doboz kukoricát és beletehetjük a sonkát is.
Persze külön-külön is meg lehet csinálni.
Miután megkelt a tészta, vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk és az egyikbe tölteléket teszünk, majd egy másik korongot a tetejére és alaposan és összenyomkodjuk, de akár kis kifliket is készíthetünk. A végén pedig megkenjük a tetejét a tejfölös-tojássárgás keverékkel.
Ebből az adagból, kb. 20 darab korong jön ki.