Marcipános mascarponés csokitorta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3x2 tojás marcipán + olvasztott étcsoki
  • 3x2 evőkanál cukor
  • 3x2 evőkanál liszt
  • 125 ml tejszín
  • 200 g étcsokoládé
  • 250 g mascarpone
  • marcipán
  • kakaópor
  • fehér csokival töltött Roletti
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt feltesszük főni, majd miután felforrt, elzárjuk alatta a gázt és beletördeljük a csokit, majd az egészet addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz, végül hűlni hagyjuk.

Közben habosra keverjük a mascarponét és hozzáadjuk a kihűlt ganache krémet (csoki+tejszín).
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat és a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.

A marcipánból 2 akkora kört nyújtunk mint a piskóta. Mikor kihűlt a piskóta és egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém sorrendben. A torta oldalát kirakjuk Rolettivel, majd kötünk köré egy szalagot, a tetejét pedig megszórjuk kakaóporral illetve sima és csokiba mártott marcipángolyókkal díszítjük.

Ezt is szeretjük