Egyszerű sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg liszt
  • 15 dkg zsír vagy vaj
  • 1/2 csomag élesztő (2,5 dkg)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl víz vagy tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, az olvasztott zsírt, a cukrot és a sót.
A tejbe vagy a vízbe belemorzsoljuk a fél csomag élesztőt, és meglangyosítjuk a mikróban vagy a sütőben pár pillanatig, amíg az élesztő megkel.
Lassan, kevergetés közben beletesszük a megkelt élesztős vizet. Alaposan összekeverjük. A tálban hagyjuk, megszórjuk egy kis liszttel és meleg helyre tesszük.
Kb. 15-30 perc múlva elővesszük, és kinyújtjuk. Próbáljuk meg minél többször félbe hajtani.
Egy nagyobb kör formával kiszaggatjuk a pogácsákat, és a kivajazott tepsire tesszük.
Megsózzuk mindegyiknek a tetejét kicsit, lekenjük tojással, utána ráreszelünk egy kevés sajtot (bármilyen lehet).
Betesszük az előmelegített sütőbe, 160-180 fokra, kb. 15-20 percre. Addig sütjük csak, amíg el nem kezd barnulni a széle, mert ha túl sokáig marad bent, akkor megkeményedik.

Ezt is szeretjük