Egyszerű sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg liszt
  • 15 dkg zsír vagy vaj
  • 1/2 csomag élesztő (2,5 dkg)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl víz vagy tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, az olvasztott zsírt, a cukrot és a sót.
A tejbe vagy a vízbe belemorzsoljuk a fél csomag élesztőt, és meglangyosítjuk a mikróban vagy a sütőben pár pillanatig, amíg az élesztő megkel.
Lassan, kevergetés közben beletesszük a megkelt élesztős vizet. Alaposan összekeverjük. A tálban hagyjuk, megszórjuk egy kis liszttel és meleg helyre tesszük.
Kb. 15-30 perc múlva elővesszük, és kinyújtjuk. Próbáljuk meg minél többször félbe hajtani.
Egy nagyobb kör formával kiszaggatjuk a pogácsákat, és a kivajazott tepsire tesszük.
Megsózzuk mindegyiknek a tetejét kicsit, lekenjük tojással, utána ráreszelünk egy kevés sajtot (bármilyen lehet).
Betesszük az előmelegített sütőbe, 160-180 fokra, kb. 15-20 percre. Addig sütjük csak, amíg el nem kezd barnulni a széle, mert ha túl sokáig marad bent, akkor megkeményedik.

Ezt is szeretjük