Hajtogatott sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hajtogatott sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 db tojás sárgája
  • 6 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • cukor
  • 1 kg sajt
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt. Körülbelül 1 dl langyos tejbe 1 evőkanál cukrot teszek, majd belemorzsolom az élesztőt és kikeverem liszttel, hogy sűrű legyen, és meleg helyen felfuttatom.
Egy nagy tálba beleteszem a lisztet, a sütőmargarint, a tojás sárgáját, a tejfölt és hozzáadom a felfuttatott élesztőt majd összegyúrom az egészet. Sózni addig kell, amíg a tésztán nem érezzük annak ízét. Ha a tészta túl kemény lenne, akkor lehet még bele tejfölt tenni.
Az összegyúrt tésztát fél órát hagyom pihentetni, majd kinyújtom ízlés szerinti vastagságra - de minimum 1 cm-re - és összehajtogatom. Ebben az állapotban hagyom pihentetni újabb 20 percig és megismétlem a nyújtás, hajtogatás műveletet illetve a 20 perc pihenőt. Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Kiszaggatom, bevagdosom mindegyiknek a tetejét, majd átkenem tojássárgájával és a tetejére sajtot szórok. Picit még hagyom pihenni a tepsiben a pogácsákat, majd sütöm a sütőben addig, amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük