Hajtogatott sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hajtogatott sajtos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 db tojás sárgája
  • 6 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • cukor
  • 1 kg sajt
  • tej
Recept idők

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt. Körülbelül 1 dl langyos tejbe 1 evőkanál cukrot teszek, majd belemorzsolom az élesztőt és kikeverem liszttel, hogy sűrű legyen, és meleg helyen felfuttatom.
Egy nagy tálba beleteszem a lisztet, a sütőmargarint, a tojás sárgáját, a tejfölt és hozzáadom a felfuttatott élesztőt majd összegyúrom az egészet. Sózni addig kell, amíg a tésztán nem érezzük annak ízét. Ha a tészta túl kemény lenne, akkor lehet még bele tejfölt tenni.
Az összegyúrt tésztát fél órát hagyom pihentetni, majd kinyújtom ízlés szerinti vastagságra - de minimum 1 cm-re - és összehajtogatom. Ebben az állapotban hagyom pihentetni újabb 20 percig és megismétlem a nyújtás, hajtogatás műveletet illetve a 20 perc pihenőt. Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Kiszaggatom, bevagdosom mindegyiknek a tetejét, majd átkenem tojássárgájával és a tetejére sajtot szórok. Picit még hagyom pihenni a tepsiben a pogácsákat, majd sütöm a sütőben addig, amíg meg nem pirul.

Ezt is szeretjük