Túrótorta

- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Jude Law 20 éves lánya csodaszép nővé érett, és ez a Diornak is feltűnt: Iris sikeres modell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Túrótorta
Hozzávalók 12 személyre:
Tésztához
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
Töltelék
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 db vanília rúd
- 500 ml tejszín
- 2 evőkanál zselatin
- 0,5 dl víz
Csokimáz
- 12 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál víz
- 2 dkg Vénusz sütőmargarin
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal habosra verjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, rászitáljuk a cukros tojásra és óvatosan összeforgatjuk. 24 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük. 175 fokon 10 perc alatt készre
sütjük. Még melegen elkenjük rajta a baracklekvárt.
Elkészítjük a tölteléket: A túrót áttörjük és hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom héját, citromlevet, majd kikaparjuk a vaníliarudat és az előbbi hozzávalókkal alaposan összekeverjük.
A vízben elkeverjük a zselatint, addig melegítjük amíg felolvad, majd félretesszük és a krémhez adjuk.
A tejszínt alaposan behűtjük, majd habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túróba. A túrós krémet a piskótára tesszük. Szép magas lesz. Ha esetleg alacsonyabb pereme van a formának, vágjunk bele körbe sütőpapírt és ezzel emelhetünk a magasságon. Hűtőbe tesszük.
Csokimáz elkészítése: a cukrot, kakaóport és a vizet alaposan elkeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad, ezután adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint. Töltsük a torta tetejére és egy éjszakára hagyjuk a hűtőben. Tálalás előtt vegyük le a tortaforma oldalát, gyönyörűen szeletelhető.



Még több recept